Coaching:  groei en ontwikkeling van eigen talenten


WERKWIJZE COACHING

Ervaring van cliŽnten

 

"De gesprekken zijn erg nuttig geweest. Ze brachten veel hinderende denkpatronen en overtuigingen bij mij aan het licht.

Door het bespreken van concrete situaties heb ik een andere manier van kijken en omgaan met mijn werk gekregen.

Daardoor ervaar ik nu veel minder stress. Bovendien gaat het werk me beter af, wat me ook meer plezier en voldoening geeft."

 

Henk 53 jr. Ontwerper

                           

Coachen komt van het engelse woord 'coach' dat 'koets' betekent. De oorspronkelijk betekenis is 'een stukje met iemand meerijden'. De coach reist a.h.w. een tijdje met u mee.

Bewustwording
Bij het eerste gesprek wordt uw vraag of wens verhelderd. De coach stelt gerichte vragen en geeft u  feedback. Vervolgens wordt uw functioneren, met name zaken die u wilt ontwikkelen, nader onder de loep genomen. U kijkt naar uzelf en wordt zich meer bewust van uw eigen gedrag en houding. Dit vergroot uw mogelijkheden om daar invloed op uit te kunnen oefenen.

Realistische doelen
De coach helpt u om realistische doelen te stellen en te experimenteren met nieuw gedrag in de praktijk. Het gaat erom dat u uzelf ontwikkelt en effectiever functioneert. Het traject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek. Daarin worden uw ervaringen, kwaliteiten en leerpunten in kaart gebracht en eventuele vervolgstappen besproken.

Benadering
Wij zijn flexibel en gespecialiseerd in persoonlijk maatwerk. U als mens met uw unieke ontwikkelingsproces staat centraal. De benadering die u kunt verwachten is enerzijds persoonlijk, betrokken en discreet. Anderzijds proberen we u ook realistische, duidelijke en bruikbare feedback te geven. Van u als gecoachte wordt een zekere nieuwsgierigheid en motivatie tot zelfonderzoek en verandering verwacht.

Walk & Talk
Indien gewenst kunnen er ook een aantal gesprekken al wandelend in de natuur plaatsvinden. Beweging in de natuur heeft een geestverruimend effect en kan de creativiteit en het bedenken van oplossingen bevorderen.
Daartoe kan o.a. afgesproken worden bij landgoed "De Horsten"