Teleos: Optimaal leven en functionerenACHTERGROND

Psycholoog Gert van Dijk
Bureau Teleos Consult is opgericht door psycholoog drs. ir. Gert van Dijk (1958). Hij studeerde af in de gezondheidspsychologie, met het accent op klinische psychologie en arbeids- en organisatie psychologie.
Ook volgde hij post-academische opleidingen in cognitieve gedragstherapie, schematherapie en emotionally focussed (relatie)therapie (EFT).
Daarnaast volgde hij Post-HBO opleidingen tot coach/counselor en loopbaanadviseur. Eerder studeerde hij Theologie en Elektrotechniek..

Praktijkervaring
Praktijkervaring deed hij o.a. op bij diverse praktijken in de eerste- en tweede lijn van de GGZ, als coach bij de Telefonische hulpdienst en bij het coachen van (ex)gedetineerden. Sinds medio 2007 heeft hij zijn eigen counseling & coachingspraktijk 'Bureau Teleos Consult'.

De mens als geheel

Gert richt zich bij voorkeur op de mens als geheel. Naast psychische vragen, klachten kunnen ook werkgerelateerde-, ontwikkelings- en/of zingevingsvragen ter sprake komen. Zijn eigen levens-ervaring vormt daarbij een belangrijke bron van inspiratie. Uit eigen ervaring weet hij wat het is om psychische klachten en problemen te overwinnen en zichzelf op diverse terreinen te ontwikkelen en een carrière-switch te maken. Daardoor kan hij de vragen van cliënten op deze terreinen meestal goed aanvoelen en begeleiden of adviseren.

Oplossingen 'ontwerpen'
In de periode voordat hij psycholoog was, werkte hij als wetenschappelijk
onderzoeker, ontwerper en projectleider: “Ik onderzocht en ontwierp samen met
opdrachtgevers oplossingen voor technische problemen. Het werd me echter steeds duidelijker dat mijn echte passie ligt op het terrein van het begeleiden van cliënten bij het 'onderzoeken' en 'ontwerpen' van oplossingen voor hun eigen psychische klachten, vragen, (levens)problemen, wensen of doelen.

Kwalificaties en beroepsverenigingen
Gert is psycholoog NIP, basis EFT therapeut, gediplomeerd coach/counselor en gecertificeerd loopbaan- & mobiliteitsadviseur en is lid van de beroepsverenigingen NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en de CVPPP (Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten)

Privé
Gert is gelukkig getrouwd en de trotse vader van een zoon van 23 jaar die als psycholoog werkzaam is bij 'De Hoop'. Op termijn zal hij de praktijk waarschijnlijk overnemen..

Hier kunt u eventueel een meer uitgebreide lijst van Gert's opleidingen en ervaring inzien.
Copyright © Teleos Consult 2023